Strijp-S Gebouw Gerard | Torenallee 42-58 | 5617 BD Eindhoven | tel: (040) 29 32 423

Een kijkje achter
de schermen

Installateurs gaan meer monteurs aannemen
7 september 2017

Ondernemers in de installatiebranche zijn positief over omzet, winst en werkgelegenheid. Uit het conjunctuuronderzoek van UNETO-VNI over het derde kwartaal van dit jaar komt naar voren dat de installateurs gemiddeld genomen een iets kleinere orderportefeuille hebben dan drie maanden geleden, maar over de omzet zijn ze onverminderd optimistisch. Opvallend is dat de meeste installatiebedrijven denken dat ze meer monteurs zullen aannemen én meer mensen zullen inlenen.

Zonnepanelen-275x200

De deelnemende installatiebedrijven hebben dezelfde, positieve omzetverwachting als in het vorige kwartaal, maar ze denken dat de winst iets lager zal uitvallen. De installateurs rekenen op méér offerte-aanvragen en ze denken bovendien een hoger percentage van de offertes te kunnen omzetten in orders. De meeste ondernemers die de enquête hebben ingevuld, gaan ervan uit dat zowel hun personeelsbestand als het aantal inleners zal groeien.

De enquête die de basis vormt van het conjunctuuronderzoek van Uneto VNI en is uitgezet onder 452 bedrijven met minimaal 25 medewerkers.

 

* bron Uneto-vni.nl 31-8-2017

Installateurs gaan meer monteurs aannemen